Bel ons direct op: +32 3 808 1893 - Float & Halo ZENTRUM Kempen - Zevendonkplein 4 - 2300 Turnhout

MAGNESIUM BEHANDELINGEN (NIEUW)

strepen-e1506972227625

MAGNESIUM BEHANDELINGEN

strepen-e1506972227625

KOM VOLLEDIG TOT RUST MET ONZE MAGNESIUM BEHANDELINGEN

Bij Float & Halo Zentrum Kempen kunt u ontspannen en genieten van onze magnesium behandelingen. Magnesium ontspant de spieren, zenuwen en bloedvaten en staat ook wel bekend als het "anti-stress mineraal". Het heeft een rustgevend effect op lichaam en geest, zorgt voor een heerlijke nachtrust, meer energie gedurende de dag en een gebalanceerde stressreactie in stressvolle situaties.

WAT DOET MAGNESIUM VOOR ONS LICHAAM?

Het magnesium mineraal speelt een centrale rol bij alle biologische lichaamsprocessen.

·         Ontspant spieren en bloedvaten

·         Versoepelt gewrichten

·         Verbetert nachtrust

·         Geeft energie en uithoudingsvermogen

·         Ondersteunt andere mineralen en vitamines

·         Verzacht de huid

·         Brengt rust in het zenuwstelsel

·         Stuurt gehele stofwisseling aan

·         Stimuleert vetverbranding

·         Verschoont bloedvaten en voorkomt verkalking

·         Versterkt botten en tanden

·         Voorkomt bloedstolsels

 

SNELLE EN EFFECTIEVE OPNAME VIA DE HUID

De huid is transdermaal voor lichaamseigen stoffen. De werkzame stof in de door ons gebruikte Permsal producten is magnesiumchloride, een lichaamseigen stof, die daarom snel door de huid wordt opgenomen. Magnesium gaat zo rechtstreeks naar de cellen en door naar de bloedbaan.

float-en-halo-zentrum-kempen3Het tekort aan magnesium wordt vaak aangevuld met voedingssupplementen zoals magnesiumtabletten. Deze komen terecht in het maagdarmkanaal, waar veel verloren gaat. Slechts een klein deel wordt opgenomen en vaak ontstaan er darmklachten en diarree als gevolg. Deze orale supplementen bevatten magnesiumverbindingen, die minder lichaamseigen zijn en minder goed worden opgenomen.

Magnesium kan dus beter opgenomen worden via de huid. Dit is in 2016 via een groot wetenschappelijk onderzoek bewezen. Via de haarzakjes en zweetklieren wordt magnesium chloride, de werkzame stof in Permsal, voor minimaal 90% opgenomen op celniveau binnen enkele minuten. De producten van Permsal zijn speciaal ontwikkeld voor opname van magnesium via de huid.

Het grote voordeel van de toepassing via de huid ligt in de mogelijkheid om acute problemen lokaal te behandelen. Denk hierbij aan spierkrampen, spierpijnen, rusteloze benen of artrose. Tot nu toe is er geen farmaceutische vorm met een vergelijkbaar snelle werking in geval van spierproblemen. Ook kun je via deze methode nooit te veel magnesium gebruiken. Wanneer de cellen verzadigd zijn nemen ze simpelweg niets meer op.

Magnesium bij zwangerschap

Tijdens de zwangerschap neemt de behoefte aan magnesium aanzienlijk toe. Dit is nodig voor de groei van de foetus en de verhoogde nieruitscheiding door de hormonale verandering gedurende de zwangerschap. Klachten kunnen worden voorkomen door voldoende magnesium inname, daarom wordt bijna iedere zwangere vrouw aanbevolen om extra magnesium te nemen. Moeders die borstvoeding geven, hebben vaak een groot tekort aan vitale voedingswaarden, veel hiervan gaat immers naar de voeding voor het kind. Wat overblijft gaat naar de moeder. Dit geldt in het bijzonder voor magnesium. Het gebruik van extra magnesium heeft een positieve invloed op de baarmoeder. Het bevorderd de groei van de foetus, maar heeft ook een ontspannende werking waardoor het voortijdige weeën voorkomt.

In het geval van een zwangerschap is het gebruik van magnesium via de huid bewezen. Door uitwendig gebruik, hoeft er niets ingenomen te worden en blijft het darm-kanaal onbelast.

Een magnesiummassage kan helpen tegen een stijve nek- en schouderspieren als gevolg van een andere lichaamshouding.

OVERZICHT MAGNESIUM BEHANDELING BIJ FLOAT & HALO ZENTRUM KEMPEN

Float & Halo Zentrum Kempen biedt de volgende magnesium behandelingen aan.

 

MAGNESIUM BODY SCRUB

Wilt u uw lichaam een boost geven en tegelijkertijd genieten van een heerlijk zachte huid? Dan is onze Magnesium Body Scrub een hele goede keuze. Voor deze behandeling gebruiken wij het zeer bekende Epsomzout (magnesiumsulfaat), dat ook al door de Romeinen werd gebruikt in hun thermale baden. U kunt bij ons kiezen voor een korte behandeling van 30 minuten, waarbij wij uw rug en benen een scrub geven. Dit zijn precies de delen waar u thuis zelf niet aan toe komt. De full body behandeling is 60 minuten en hierbij geven wij uw hele lichaam een scrub met Epsomzout. Na afloop voelt u zich als herboren en voelt uw huid tot dagen na de behandeling aan als een heus babyhuidje. Zachter dan dit is gewoonweg niet mogelijk.

Uw Magnesium Body Scrub duurt circa 30 minuten (rug & benen) of circa 60 minuten (full body scrub) en kunt u bij ons reserveren voor € 47,50 (rug & benen), respectievelijk €69,50 (full body scrub) per persoon.

MAGNESIUM VOETBAD

Even een klein half uurtje rust in uw alledaagse drukke schema inbouwen? Geniet dan bij ons van een weldadig Magnesium Voetbad. Voor het Magnesium Voetbad maken we gebruik van Permsal Magnesium Kristallen. Een voetbad werkt zeer ontspannend. De bloedvaten verwijden, waardoor gifstoffen gemakkelijker kunnen worden afgevoerd en magnesium extra goed wordt opgenomen. Helpt tegen bijvoorbeeld slaapproblemen, overbelaste voeten en spieren, of preventief tegen verkoudheid. Het voetbad is zeer geschikt voor een snelle opname van de magnesium zoutkristallen in uw lichaam. Het warme water lost de zoutkristallen snel op, terwijl u ondertussen geniet van een tasje zuiverende thee. Na afloop voelt u zich ontspannen en vitaal. U kunt er voor de rest van de dag weer volop tegen.

Uw Magnesium Voetbad duurt circa 25 minuten en kunt u bij ons boeken voor € 20,- per persoon.

MAGNESIUM GEZICHT-HAND-VOET BEHANDELING

Heeft u weinig tijd, maar wilt u toch op een aangename manier uw magnesium tekort aanvullen? Kom dan bij ons langs voor een Magnesium Gezicht-Hand-Voet Behandeling. Voor deze behandeling kunt u voor uw gezichtsapplicatie kiezen uit Permsal Magnesium Gel of Permsal Magnesium Olie. Voor uw handen en  voeten maken we gebruik van een pakking met Permsal Magnesium Gel. In alle rust werkt de magnesium in op uw huid en laadt u zich op voor de rest van de dag. Zoals bij al onze behandelingen krijgt u na afloop een heerlijk tasje koffie of thee.

Uw Magnesium Gezicht-Hand-Voet Behandeling duurt circa 40 minuten en kunt u bij ons boeken voor € 24,50 per persoon

MAGNESIUM LICHAAMSPAKKING

Heeft u de laatste tijd (te)veel aan uw hoofd of komt u slaap tekort? Het lichaam verbruikt zeker tweemaal meer magnesium tijdens stressvolle periodes. U kunt uw magnesium tekort snel en adequaat aanvullen met onze Magnesium Lichaamspakking. Deze behandeling combineert de Magnesium Gezicht-Hand-Voet Behandeling met een volledige lichaamspakking, waarbij wij gebruikmaken van Permsal Magnesium Gel over het gehele lichaam. U ligt op een van onze andullatie matrassen, waar u na het aanbrengen van de magnesium gel wordt ‘ingepakt’ in een speciaal hiervoor geschikt folie. De andullatie matras zorgt voor een aangename ontspanning door de toepassing van onder andere infrarood dieptewarmte over uw gehele lichaam. Na het verwijderen van de folie kunt u gebruik maken van onze luxe douchegelegenheid voor individueel gebruik. Voor deze behandeling hebben wij voor u handdoeken, badjas en badslippers beschikbaar. Uw eigen badjas en badslippers zitten natuurlijk het beste, dus breng deze gerust mee. Hoewel dit niet noodzakelijk is, kunt u desgewenst voor deze lichaamsbehandeling uw eigen zwemkleding aanhouden.

Uw Magnesium Lichaamspakking duurt circa 60 minuten en kunt u bij ons reserveren voor € 75,- per persoon.

MAGNESIUM FIT ARRANGEMENT

Wilt u de absolute top in onze magnesium behandelingen? Speciaal hiervoor heeft het Float & Halo Zentrum het Magnesium Fit Arrangement. Dit arrangement is de combinatie van het Magnesium Voetbad en de Magnesium Lichaamspakking, inclusief de Magnesium Gezicht-Hand-Voet Behandeling. U start met het voetbad onder genot van een heerlijk tasje zuiverende thee. Hierna krijgt u de lichaamspakking, zoals hierboven omschreven, inclusief behandeling van uw gezicht, handen en voeten op een van onze andullatie matrassen met infrarood dieptewarmte. Na afloop kunt u onze douchegelegenheid gebruiken en van een heerlijk kopje koffie of thee nagenieten van uw zeer ontspannende ervaring. Voor deze behandeling hebben wij voor u handdoeken, badjas en badslippers beschikbaar. Uw eigen badjas en badslippers zitten natuurlijk het beste, dus breng deze gerust mee. Hoewel dit niet noodzakelijk is, kunt u desgewenst voor deze lichaamsbehandeling uw eigen zwemkleding aanhouden.

Het Magnesium Fit Arrangement neemt circa 90 minuten van uw tijd in beslag en kunt u bij ons reserveren voor ons speciale arrangementtarief van € 95,- per persoon.

Maak uw afspraak direct online »

of bel ons direct op +32 (0) 3 808 1893
Copyright 2023 - Float & Halo ZENTRUM Kempen - All Rights Reserved