Bel ons direct op: +32 3 808 1893 - Float & Halo ZENTRUM Kempen - Zevendonkplein 4 - 2300 Turnhout

HALOTHERAPIE

strepen-e1506972227625

HALOTHERAPIE

strepen-e1506972227625

Wat is halotherapie?

Float & Halo ZENTRUM Kempen heeft een zoutkamer waarin je in alle rust kunt ontspannen en herstellen.

Het Griekse woord "Halos" betekent zout.

Halotherapie onderga je in een zoutkamer waarin je in alle rust kunt ontspannen en herstellen. Halotherapie in een zoutkamer biedt verlichting & herstel voor huid en long aandoeningen.

In de zoutkamer bootsen wij een microklimaat na uit de mediterrane zoutmijnen. Met een medisch gecertificeerde halogenerator worden droge microscopisch kleine deeltjes van hoogwaardig farmaceutisch zout in de zoutkamer verspreid via droogverneveling. Deze deeltjes zijn zo klein dat de diepste delen van de longen gemakkelijk worden bereikt. De zoutconcentratie in de lucht wordt continu gemeten en bijgestuurd. Intussen zit/ligt u ontspannen in één van de comfortabele stoelen met een constante temperatuur van 22 graden!

 

Halotherapie kan een ziekte niet genezen, maar het kan wel de klachten met 35 tot 85% verminderen waardoor de kwaliteit van leven een stuk aangenamer is zodat u weer met volle teugen van het leven kan genieten!!

Voor wie?

Halotherapie helpt bij long en huidaandoeningen zoals:

 • Astma
 • COPD
 • Cystic Fibrosis
 • Bronchitis
 • Rokershoest
 • Hooikoorts
 • Bijholteontsteking
 • Psoriasis
 • Eczeem
 • Acne

Zouttherapie is een 100% natuurlijke & veilige behandelmethode waarbij long en huidproblemen aanzienlijk verminderen of voor langere tijd verdwijnen. Het immuunsysteem wordt sterker en weerbaarder, de longfunctie verbeterd en het zout heeft een antibacteriële werking. De behandeling is geschikt voor alle leeftijden vanaf 6 maanden. De halotherapie kan bijdragen aan het verbeteren van de longfunctie, dus ook als (top)sporter is het de moeite waard om een bezoekje te brengen aan de zoutkamer.

Halotherapie is een medicijnvrije, geheel natuurlijke en krachtige behandelmethode, die zeer geschikt is voor kinderen vanaf 6 maanden met o.a.: astma, bronchitis en eczeem.

Kinderen tot 12 jaar zijn welkom onder begeleiding van één ouder (vooraf reserveren). De zoutkamer is dan geheel gereserveerd voor kinderen. Een sessie halotherapie voor kinderen duurt 25 minuten.
Tijdens de halotherapie mag natuurlijk gewoon lekker gespeeld worden!
Ouder dan 12 jaar? Vanaf deze leeftijd moet je net als de volwassenen een uur in de zoutkamer zitten, en staat de halogenerator op een andere stand voor een goed resultaat!

 

Voor wie niet?

Halotherapie wordt niet aanbevolen bij patiënten die lijden aan:

 •  Ziekte van Duhring (zout prikt!)
 • Overactief werkende schildklier
 • Constant lage bloeddruk (i.v.m. duizeligheid)
 • Tumoren of andere vormen van kanker (indien u hersteld bent van kanker, raadpleeg eerst u behandeld arts)
 • Hartfalen
 • Acute infecties

Neem contact op met een van onze medewerksters en/of uw arts bij twijfel of halotherapie wel of niet goed voor u is.

Veelgestelde vragen

Wat is het verschil tussen halotherapie en een zoutgrot?
Een zoutgrot is gebouwd op basis van zoutstenen in de muren en vloeren. Er is geen aerosol in de in te ademen lucht (droogverneveling), een zoutgrot is voornamelijk gericht op ontspanning.

zoutkamerWat moet ik aan in de zoutkamer?
Voor longproblemen kunt u uw kleding aanhouden. Bij huidaandoeningen dient u de te behandelen plekken vrij te houden van kleding (bijv. korte broek/top) en een handdoek te gebruiken, dit uit hygiënisch oogpunt om direct contact met de stoelkussens te vermijden.
Het dragen van schoenhoesjes is verplicht, deze worden aangeboden.

Is het warm/koud in de zoutkamer?
De zoutkamer is op een constante temperatuur van 22 graden Celsius, maar doordat u zich ontspant, in één van de comfortabele stoelen met voetenbankje, of wellicht in slaap valt kunt u toch (gevoelsmatig) afkoelen en is het raadzaam het dekentje wat voor u op het voetenbankje ligt over uw lichaam te leggen.

Vanaf welke leeftijd mag een kind in de zoutkamer?
Vanaf 6 maanden kunt u samen met uw kind gebruik maken van de zoutkamer (vooraf reserveren). De zoutkamer is dan ingericht voor kinderen zodat ze spelenderwijs behandeld kunnen worden.
Kinderen tot 6 maanden kunnen nog geen gebruik maken van de zoutkamer omdat de huid te teer is om te worden blootgesteld aan het zout.

Is halotherapie genezend?
Halotherapie geneest niet. De bedoeling is de klachten van luchtwegaandoeningen & huidproblemen aanzienlijk te verminderen. In sommige gevallen verdwijnen de klachten voor langere tijd helemaal. Halotherapie helpt om belangrijke processen tegen te gaan zoals ontstekingen, bacteriële infecties en overdadige slijmvorming.

Huisregels

 • Kleding aanhouden, bij huidaandoeningen dient u de te behandelen plekken vrij te houden van kleding (bijv. korte broek/top) en een handdoek te gebruiken, dit uit hygiënisch oogpunt om direct contact met de stoelkussens te vermijden.
 • Geen parfum dragen
 • Rust dient gewaarborgd te worden tijdens halotherapie sessies
 • Geen consumpties gebruiken in de zoutkamer
 • Geen elektronica in de zoutkamer, indien u dit wel wenst dient u ze mee te nemen in een plastic tasje/hoesje (zout en elektronica verdragen elkaar niet), en met het geluid uit. (geen koptelefoon/oortjes)

Maak uw afspraak direct online »

of bel ons direct op +32 3 808 1893
Copyright 2023 - Float & Halo ZENTRUM Kempen - All Rights Reserved